HVB Banca pentru Locuinte a devenit membru al European Federation of Building Societies

Data publicarii: 13-10-2006
HVB Banca pentru Locuinte a devenit membru al European Federation of Building SocietiesIn cadrul Conferintei Anuale a Federatiei Europene a Caselor de Economii pentru Domeniul Locativ (EFBS), desfasurata in perioada 10-13 octombrie 2006 la Dubrovnik, HVB Banca pentru Locuinte a fost acceptata ca membru corespondent, devenind astfel prima banca romaneasca membra a prestigiosului organism european, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

EFBS este asociatia europeana a societatilor de credit pentru domeniul locativ. Infiintata in 1962, asociatia promoveaza detinerea de locuinte in proprietate privata, promoveaza interesele membrilor sai pe langa organismele europene si incurajeza schimbul de experienta intre membrii situati in nu mai putin de 14 state. Impreuna membrii asociatiei cumuleaza o cota de piata considerabila in domeniul finantarii de locuinte. Media cotei de piata pe pietele europene importante este de 30%. Mai multe informatii despre European Federation of Building Societies se pot regasi la adresa www.efbs.org

Aceasta saptamana a adus pentru HVB Banca pentru Locuinte si alte noutati precum lansarea celor mai noi produse de economisire-creditare cu dobanzi de pana la 4,5% la creditul in lei – cea mai mica dobanda pe piata romaneasca a creditului in moneda nationala, precum si majorarea capitalului social la 47.500.000 lei noi.

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, o oportunitate de economisire avantajoasa cu scopul obtinerii unui credit in conditii deosebit de atractive.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. In prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste un minim de pana la 40% din suma contractata si beneficiaza de sprijinul financiar al Statului care, prin Legea 541/2002, rasplateste efortul de economisire anual cu o prima de 15% la soldul economisit. De asemenea, banca acorda o dobanda anuala de pana la 4,5%.

In cea de-a doua etapa, cea de creditare, HVB Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit avantajos in Lei cu dobanda fixa de pana la 4,5% in functie de produsul ales. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finantarea activitatilor doar in domeniul locativ.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte sunt distribuite prin reteaua proprie de consilieri financiari si prin partenerii bancari, respectiv HVB Tiriac si Creditcoop.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: