Destinatiile exotice incep sa castige teren in randul turistilor romani

Data publicarii: 12-07-2012 | Turism

Vacantele 'once in a life time' incep sa castige teren pe piata din Romania, pe de o parte datorita ieftinirii biletelor de avion si a pachetelor in general, efect al crizei economice, precum si datorita promovarii si dorintei de a creste calitatea vietii, conform unui comunicat al First Class International, remis, miercuri, AGERPRES.

Oamenii viseaza sa calatoreasca, sa experimenteze, sa incerce lucruri noi, iar tendinta catre destinatiile exotice este indreptata in special catre programele cu o anumita tematica, in care oamenii se redescopera datorita posibilitatii de a trai noi experiente: culturale, spirituale, gastronomice etc. 

Pe langa programele standard, care cuprind de regula bilet de avion, cazare si transfer, optiunile pachetelor marilor touroperatori germani, Dertour, TUI, Neckerman etc, pe anumite destinatii mai cautate sunt programele care includ activitati optionale, de tipul lectiilor de yoga, sedintelor ayurvedice, vizite de temple, seri tematice etc. 

Si pe acest segment, al excursiilor exotice, factorul pret este important, precum si accesibilitatea, aici fiind vitala existenta unor legaturi bune de transport din Bucuresti. Un mare plus pentru dezvoltarea programelor pe piata asiatica l-a reprezentat intrarea companiei Qatar Airways pe piata din Romania. 

'Pornind de la o mare pasiune pentru calatorii si de la placerea de a impartasi cu prietenii experientele frumoase, de a le recomanda destinatiile sau hotelurile potrivite cu gusturile si asteptarile lor, am dorit sa creez programe proprii prima alegere fiind Bali, un program pe tipul filmului 'Eat pray love'. Este o altfel de experienta, care ofera participantilor ceva mai mult decat doar o destinatie de vacanta! Vor avea posibilitatea sa se incarce cu energia pozitiva a acestui paradis spiritual, calatorind pe urmele autoarei Elizabeth Gilbert si de ce nu, sa descopere o altfel de dragoste', a declarat Alexandra Grigore, manager al agentiei First Class International. 

First Class International ofera, inca din 2006, solutii optime pentru calatorii, de la un city break la un safari, de la un team building in Delta Dunarii la o croaziera in jurul lumii, sau de la organizarea unui program exotic la o seara cu specific romanesc.

Sursa: AGERPRES