Ponta cedeaza la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei Curtii Constitutionale. Va fi valid numai daca se prezinta 50%+1 din persoanele de pe listele de alegatori

Data publicarii: 12-07-2012 | Politica

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles, alaturi de Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca se va respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la organizarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Parlamentului European Martin Schulz a criticat modificarea Constitutiei prin OUG si l-a informat pe Victor Ponta ca trebuie respectate normele europene. De asemenea, Martin Schulz a spus ca evenimentele din Romania vor fi analizate de Comisia Europeana.

"Constitutia nu trebuie modificata prin ordonanta de urgenta. Premierul Ponta mi-a explicat cum este legea la el in tara, ca se apeleaza la aceste ordonante de urgenta. Decizia CC legata de referendumul de pe 29 iulie spune clar ca trebuie 50%+1 din cei inscrisi pe liste pentru a fi validat. Parlamentul nu vrea sa valideze aceasta decizie a CC dar domnul Ponta a cerut o intrunire de urgenta pentru ca totul sa fie in concordanta. Ca presedinte al Comisiei Europene l-am informat pe domnul Ponta ca trebuie respectate normele europene.  Comisia va analiza daca ceea ce se intampla in Romania respecta regulile Uniunii".

Premierul Victor Ponta l-a asigurat pe Schulz ca USL va respecta decizia Curtii Constiutionale cu privire la referendum. Astfel, referendumul va fi validat numai daca se vor prezenta la vot 50%+1 din persoanele de pe listele de vot.

Integral in Romania Libera