UNDE VA AJUNGE CURSUL LEU-EURO

Data publicarii: 16-07-2012 | Finante-Banci

In doar 10 zile, de la inceputul procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, cursul leu/euro a crescut cu 2,24% ajungand vineri, 13 iulie, la nivelul maxim istoric de 4,5495 lei/euro. Un record a fost inregistrat si in cazul cursului leu/dolar, care a crescut la un nivel istoric de 3,7274 lei/dolar.

Daca in cazul majorarii cursului fata de moneda unica europeana efectele se resimt la toate importurile din zona euro si nu numai, dar si la bunurile si serviciile ale caror preturi sau tarife sunt exprimate in aceasta moneda, cotatia slaba a leului fata de dolarul american se va resimti in special in pretul produselor energetice.

"Este evident ca exista o legatura intre situatia politica si evolutia cursului, dar nu se poate stabili in ce proportie situatia politica a participat la aceasta devalorizare", a declarat pentru gandul consultantul financiar Aurelian Dochia. El sustine insa ca o evolutie similara a fost inregistrata si in cazul altor monede din zona care s-au devaloritat si ele in ultima perioada.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: