O treime din nemultumitii din asigurari sunt clienti ai Astra

Data publicarii: 16-07-2012 | Finante-Banci

Clientii Astra Asigurari, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au trimis la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) peste 2.800 de petitii si sesizari in primele sase luni din acest an, dublu fata de numarul reclamatiilor inregistrate pe tot parcursul anului trecut, scrie ZF.ro

Cele 2.800 de petitii reprezinta peste o treime din totalul de 7.500 de reclamatii inregistrate de cele mai mari zece companii din piata asigurarilor generale in perioada ianuarie-iunie 2012. Astra era cea mai mare companie de asigurari generale la finalul anului trecut si avea 3,4 milioane de contracte. Aproape 90% din petitiile trimise la CSA de clientii Astra s-au dovedit intemeiate si au fost solutionate favorabil, in timp ce doua treimi din totalul reclamatiilor au fost legate de modul de gestionare a dosarelor de dauna.

Astra s-a aflat in mod constant in topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii la CSA, in conditiile in care a avut o politica agresiva de crestere a afacerilor pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto, inclusiv prin preturi sub media pietei. De altfel, cele mai multe nemul-tumiri vin de la clientii cu polite auto care acuza modul in care sunt gestionate despagubirile.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: