Ce comisioane percep bancile romanesti atunci cand scoti bani de pe card in strainatate

Data publicarii: 17-07-2012 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca din Romania dupa active, Alpha Bank, numarul opt la nivel local si Millenium Bank, pe locul sapte din punct de vedere al pierderilor raportate anul trecut, ofera unele dintre cele mai avantajoase comisioane de retragere, de pe cardurile in lei, la bancomatele din strainatate. La multe dintre cardurile in euro, comisioanele sunt insa mai mari.

Majoritatea bancilor din Romania percep un comision de retragere de tip procent din suma plus un tarif fix pentru tranzactiile din strainatate cu cardul, altele preferand varianta procent din suma, atat timp cat valoarea depaseste un prag minim.

Concret, comisionul perceput pentru retragerea echivalentului a 200 de lei in strainatate este de 6 lei la BCR, in cazul in care banii nu sunt scosi de la un ATM care apartine Grupului Erste. La bancomatele Erste comisionul este de 0,2% din suma retrasa. La cardurile de debit de la Alpha Bank si Millenium, folosite pentru retragerea a 200 de lei de la un bancomat din afara retelei, comisionul perceput va fi de 10 lei.

Integral in Gandul.info