Mall-ul Liberty Center a fost scos la licitatie din cauza datoriilor de peste 60 milioane de euro

Data publicarii: 17-07-2012 | Imobiliare

Centrul comercial Liberty Center din Bucuresti a fost scos la licitatie pentru 60 milioane de euro, din cauza datoriilor.

Licitatia pentru mall-ul din sectorul 5 al Capitalei va avea loc pe 7 august. Liberty Center a fost scos la licitatie din cauza unor datorii de peste 61 milioane de euro, catre un grup de banci format din Eurobank EFG Private Bank, Alpha Bank, si Bank of Cyprus, potrivit anuntului postat de executorul judecatoresc Bogdan Dumitrache, asociat in cadrul B.E.J.A Dumitrache si Dumitrache.

Pretul de pornire pentru primul termen al licitatiei publice, este de 60 milioane de euro. In cazul in care imobilul urmarit nu va fi adjudecat la termenul de licitatie pentru care se intocmeste prezenta publicatie, se va proceda la organizarea unui al doilea termen de licitatie publica.

In centrul comercial exista spatii detinute, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 societati comerciale.

"Potrivit informatiilor furnizate de creditori, marea majoritate a chiriasilor detin contracte valabile pana la o data ulterioara licitatiei”, se mentioneaza in anunt.

Liberty Center s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de cereri de insolventa din partea chiriasilor.

Liberty Center este al patrulea mall din Romania scos la licitatie din cauza datoriilor acumulate, dupa City Mall, Tiago Oradea si Armonia Braila.

Sursa: TVR.ro