Senatul a adoptat programul extins la referendum. Se va vota de la 7.00 la 23.00

Data publicarii: 18-07-2012 | Politica

Parlamentarii au fost convocati miercuri dimineata in doua sedinte de plen, la fiecare Camera, avand pe ordinea de zi punerea in acord a ordonantei de urgenta privind referendumul cu legea pe acelasi subiect promulgata ieri de presedintele interimar. Senatorii au votat programul extins de vot, de la 7.00 la 23.00, si validarea referendumului daca prezenta este de 50 plus 1 din totalul alegatorilor.

ACTUALIZARE 12.43: Plenul Senatului a adoptat, miercuri, amendamentul senatorului PSD Dan Sova privind extinderea programului de vot la referendumul din 29 iulie la intervalul orar 07.00 - 23.00. Numarul minim de alegatori se mentine, la decizia Curtii Constitutionale, de minimum 9 milioane, adica 50 plus 1 din numarul total de votanti.

ACTUALIZARE 12.06: Senatorii PDL au parasit plenul.

ACTUALIZARE 11.41: Senatorul PDL Vasile Blaga a anuntat ca PDL nu va vota legea referendumului, iar daca actul va fi adoptat cu modificarea programului de vot, atunci democrat-liberalii vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

ACTUALIZARE 11.30: Sedinta plenului Senatului a fost intrerupta, dupa ce democrat-liberalii au cerut o pauza de consultari de 10 minute.

PDL ameninta ca nu va vota legea referendumului daca se modifica programul de vot.

ACTUALIZARE 11.26: PDL nu sustine extinderea programului de vot, propusa de USL.

Democrat-liberalii sustin ca o astfel de decizie incalca legea, intrucat orice masura organizatorica se ia, potrivit legii care reglementeaza referendumul, in cel mult 10 zile de la demararea procedurilor, iar ultima zi in care se putea face schimbarea programului de vot ar fi fost 16 iulie.

Integral in TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: