Autostrada Bucuresti-Ploiesti si tronsonul Cernavoda-Medgidia, deschise circulatiei

Data publicarii: 19-07-2012 | Turism

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi anuntase, la inceputul lunii iulie, ca din 20 iulie se va putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada. Traficul se va desfasura pe tronsonul Cernavoda - Medgidia pe o singura cale, in regim de drum national.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) si tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) vor fi deschise joi, potrivit Mediafax.

La cele doua evenimente vor participa premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Silaghi anuntase, la inceputul lunii iulie, ca din 20 iulie se va putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada. Totusi, traficul se va desfasura pe tronsonul Cernavoda - Medgidia pe o singura cale, in regim de drum national.

Dupa ce Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie, castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl.

In cazul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, primul termen de dare in folosinta a fost anul 2010, finalizarea fiind amanata de mai multe ori.

Lucrarile la A3 sunt impartite in doua sectoare, Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Sursa: TVR.ro