FMI revine la Bucuresti pe 31 iulie

Data publicarii: 19-07-2012 | Economie

O misiune a Fondului Monetar International (FMI) se va afla la Bucuresti in intervalul 31 iulie-13 august pentru a sasea misiune de evaluare a acordului preventiv cu Romania si pentru consultari periodice, a declarat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

"Vizita va avea loc in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale. In timpul vizitei, vor avea loc intalniri cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai sindicatelor, asociatiilor patronale, bancilor, organizatiilor societatii civile si cu partidele politice. Autoritatile romane trateaza aranjamentul stand-by cu FMI drept preventiv, insemnand ca nu intentioneaa sa traga din resursele disponibile", potrivit unui comunicat al FMI.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca delegatia comuna a FMI, Comisiei Europeane si Bancii Mondiale si-a amanat vizita in Romania, programata sa inceapa pe 24 iulie, in saptamana care urmeaza sa se desfasoare referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, din 29 iulie.

Integral in Jurnalul.ro