Victor Ponta: Ministerul Economiei a pregatit strategiile pentru sprijinirea Alro si Oltchim

Data publicarii: 20-07-2012 | Economie
Ministerul Economiei si structurile componente au pregatit strategiile necesare pentru sprijinirea companiilor Alro si Oltchim, astfel incat sa fie pastrate locurile de munca in Slatina, Ramnicu Valcea si Pitesti, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la Palatul Victoria.



'Am avut cu ministrul Chitoiu (n.r Daniel Chitiu, ministrul Economiei) doua intalniri, dupa ce m-am intors la inaugurarea segmentelor de autostrada, cu cei de la Alro si de la Oltchim. In ambele locuri sunt probleme economice, generate, in cazul Alro, de liberalizare si noua legislatie in energie, iar la Oltchim sunt probleme istorice care vor fi finalizate prin privatizare. In ambele situatii, Ministerul Economiei si structurile componente au pregatit strategii pentru sprijinirea lor. Cel mai important lucru in ceea ce ma priveste a fost garantarea sprijinului guvernamental, in limitele impuse de Comisia Europeana si de piata, in limitele stabilite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. Cel mai impotant este sa salvam locurile de munca de la Slatina, Ramnicu Valcea si Pitesti', a declarat Victor Ponta.

Seful Executivului a adaugat ca procesul de privatizare al Oltchim Ramnicu Valcea presupune conversia datoriilor si utilizarea mijloacelor de sprijin pentru functionarea societatii, pana la privatizare.

Integral in Agerpres.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: