De cata avere ar trebui sa dispui pentru ca sa te consideri bogat?

Data publicarii: 20-07-2012 | Diverse

Omenirea a incercat de secole sa gaseasca un raspuns la intrebarea de cat este nevoie pentru ca o persoana sa se simta bogata, iar fiecare studiu ajunge cam la aceeasi concluzie: oamenii au nevoie de dublul averii lor nete curente pentru a se simti bogati.

Rezultatele sunt consistente in mod remarcabil, indiferent de avutia sau de nivelul veniturilor. Persoanele care au 10 milioane de dolari declara ca au nevoie de cel putin 20 de milioane de dolari pentru a se considera bogate, in timp ce cei cu venit de 40.000 de dolari pe an s-ar considera bogati si cu 80.000 de dolari pe an, anunta CNBC.

Teoria dublarii averii

Un nou studiu realizat de Fidelity respecta, la randul sau, aceasta teorie a dublarii averii. Fidelity a intervievat mai mult de 1.000 de milionari din Statele Unite despre cat ar avea nevoie sa aiba pentru a se simti bogati.

In timp ce majoritatea milionarilor se simt, deja, bogati (probabil cei cu multe milioane in cont), cei care au declarat contrariul considera ca ar avea nevoie de inca 5 milioane de dolari in active care pot fi investite. Averea medie a acestora se ridica la 3 milioane de dolari.

Un stiudiu anterior al Fidelity observase ca milionarii ar avea nevoie de inca 7,5 milioane de dolari pentru a se simti bogati. In consecinta, este posibil ca acestia sa-si reduca asteptarile in legatura cu ceea ce inseamna sa fi bogat. Totodata, mult mai multi milionari au declarat ca se simt bogati anul acesta, desi valoarea lor neta medie a scazut.

Majoritatea bogatasilor sunt batrani

Studiul ofera si informatii despre milionarii de astazi. Astfel, 86% din milionarii din Statele Unite si-au creat propria lor avere si nu au mostenit-o, iar varsta medie a milionarilor de astazi este 61 de ani. Astfel, copiii minune din Silicon Valley, celebritatile si atletii reprezinta exceptia, nu regula. Adevaratii bogatasi sunt batrani.

Integral in Adevarul.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: