Ford ar putea inchide cel putin o fabrica din Europa. Iata care sunt potentialele victime

Data publicarii: 22-07-2012 | Auto


Mai multi analisti auto din Statele Unite sunt de parere ca gigantul american Ford Motor Co. ar trebui sa ia in calcul inchiderea unor uzine din Europa pentru a reduce pierderile cauzate de divizia sa de pe batranul continent care produce la doar 63% din capacitate. Perspectivele dau fiori reci tuturor angajatilor Ford.

Tot mai multi producatori de vehicule dau semne ca prelungirea crizei vanzarilor din Europa nu mai poate fi acoperita in bilanturile contabile de evolutia mai buna a pietelor din ale zone ale globului. Dupa General Motors, care a anuntat inchiderea uzinei sale din Bochum la finalul lui 2016, si PSA, care intentioneaza sa opreasca liniile de productie de la Aulnay, Ford poate fi fortat sa apeleze la un scenariu similar.

Mai multi analisti auto din Statele Unite, citati de Bloomberg, considera ca divizia europeana a gigantului american nu mai poate fi lasata mult timp sa piarda bani pentru a nu cauza efecte in lant asupra intregului grup. Rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului vor fi facute publice pe 25 iulie insa Ford a anuntat deja ca se asteapta ca veniturile sa fie "substantial mai mici” decat cele estimate.

Integral in Capital.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: