Directorii companiilor acuzate de frauda apeleaza tot mai des la sinucidere. Ce ii determina?

Data publicarii: 22-07-2012 | Diverse

 

"Imi pare rau ca s-a sfarsit asa", a scris Tom Sponseller, presedintele South Carolina Hospitality Association cu putin inainte sa se impuste in cap cu un pistol de 9 mm in Columbia, statul South Carolina, in luna martie. "Sunt o dezamagire pentru toata lumea, pentru familie, prieteni, asociati si altii. I-am facut de ras pe cei pe care ii iubesc cel mai mult, sotia, copiii si nepotii. Imi pare foarte rau ca v-am dezamagit".

In timp ce se pregatea sa se spanzure intr-un parc din New Delhi in februarie, directorul Olympus Corp. Tsutomi Omori a scris un bilet de adio pentru cei care urmau sa ii gaseasca cadavrul. "Imi pare rau ca v-am deranjat".

Un ton similar a fost adoptat si de fostul vicepresedinte al Enron, Cliff Baxter, inainte sa se impuste intr-o suburbie din Houston la inceputul anului 2002. "Am incercat mereu sa fac ceea ce trebuie, dar acolo unde odata domnea mandria nu mai este nimic", i-a scris sotiei. "Te iubesc pe tine si copii foarte mult. Nu iti mai pot fi de ajutor nici tie si nici mie. Durerea este coplesitoare. Te rog incearca sa ma intelegi".


Aceste bilete de adio, scrise de sefii unor companii aflate sub investigatie pentru frauda, au o tema comuna printre sinucigasi: remuscare si sentimentul ca i-au dezamagit pe cei dragi.


Integral in Capital.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: