Rockefeller scoate bani din apartamente romanesti pentru investitorii americani

Data publicarii: 22-07-2012 | Imobiliare

 

Renumitul grup financiar american Rockefeller a inceput sa isi dezvolte in Bucuresti un portofoliu de apartamente pe care, in cativa ani, vrea sa il duca la mii de unitati. Folosofia lor este sa construiasca locuinte care sa poata fi usor de revandut.

Reprezentantii The Rockefeller Group au facut, saptamana trecuta, prima vizita oficiala pe teritoriul romanesc. Au venit sa analizeze evolutia investitiilor imobiliare pe care le-au derulat in ultimii trei ani prin intermediul Europa Capital.

Americanii au creat anterior declansarii crizei financiare un fond de investitii dedicat Europei de Sud-Est, insa primii pasi i-au facut abia in 2009, cand au cumparat primele terenuri in Romania. Europa Emerging Europe a adunat de la investitorii de peste ocean 164 mil. euro, bani ce trebuia sa fie cheltuiti in Romania, Bulgaria, Ucraina, fostul spatiu iugoslav si Turcia. In afara de un centru logistic pe care l-au cumparat in Kiev, restul banilor au fost directionati catre Romania si Bulgaria, piete considerate de la inceputul crizei drept "cele mai sigure locuri de investitii" dintre tarile avute ca tinta initiala.

Sfarsitul acestui an reprezinta termenul-limita pana la care fondurile stranse trebuie investite, dupa care urmeaza patru ani in care activele acumulate trebuie vandute. Misiunea managerilor fondului nu este dificila, deoarece au cheltuit deja aproape toti banii. Chiar daca momentan balanta investitiilor inclina catre vecinii nostri de la sud de Dunare, situatia se va echilibra in momentul in care vor fi eliberati banii necesari inceperii primelor trei ansambluri rezidentiale din Bucuresti si a unui parc industrial in Turda.


Integral in  Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: