Ce banci tin cu dintii de dobanzile la depozitele in lei si platesc rate de trei ori peste inflatie

Data publicarii: 23-07-2012 | Finante-Banci

Un pluton de banci mici si de jucatori cu actionariat elen continua sa plateasca dobanzi de pana la 7% pe an la depozitele standard in lei atrase de la clientii persoane fizice, adica de trei ori peste inflatie, pentru ca seceta de lei de pe piata a oprit trendul de scadere a dobanzilor din prima parte a acestui an sau chiar l-a inversat in anumite cazuri.

Piraeus Bank, subsidiara locala a grupului elen cu acelasi nume, plateste cea mai mare dobanda la depozitele cu scadenta la trei luni, de 6,75% pe an, fiind urmata indeaproape de Bank of Cyprus, un jucator de talie redusa cu actionariat cipriot, dobanda de 6,5% pe an.

Cu peste 6% pe an sunt bonificate si depozitele pe trei luni constituite la Banca Romaneasca, Carpatica, OTP Bank sau Banca Feroviara. Pentru scadente mai lungi, unele banci platesc chiar mai mult de 7% pe an. Astfel, cipriotii de la Marfin Bank au dobanda de 7,1% pentru sumele depuse de clienti pe o perioada de sase luni. Rata anuala a inflatiei ajungea la 2% la finalul lunii iunie.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: