VISA PREZINTA NOI MODALITATI INOVATOARE DE PLATA IN CADRUL JOCURILOR OLIMPICE SI PARALIMPICE LONDRA 2012

Data publicarii: 24-07-2012 | Finante-Banci

Visa, partener global al Jocurilor Olimpice si Paralimpice Londra 2012, anunta ca pe durata Jocurilor Olimpice va prezenta cele mai recente inovatii in domeniul platilor, care vor revolutiona modul in care oamenii platesc si isi gestioneaza banii. Una dintre inovatiile prezentate de Visa se refera la platile efectuate cu telefonul mobil si cardurile cu cip, care asigura tranzactii mai rapide, mai accesibile si mai sigure, realizate in mii de puncte comerciale din Londra si in locatiile Jocurilor Olimpice.

"Platile electronice au un rol esential pentru incurajarea turismului si vin in intampinarea nevoilor consumatorilor aflati in miscare, pe parcursul unui eveniment sportiv de talia Jocurilor Olimpice. Acest eveniment reprezinta o ocazie unica de a arata cum tehnologia transforma modul in care oamenii fac cumparaturi, platesc si sunt platiti in intreaga lume”, a declarat Sandra Alzetta, Senior Vice President, Visa Europe. "Vara aceasta vom prezenta la Londra viitorul platilor- un viitor in care majoritatea consumatorilor isi vor gestiona activitatea financiara de zi cu zi cu ajutorul dispozitivelor mobile, tabletelor si calculatoarelor personale”. 

Pe durata Jocurilor Olimpice si Paralimpice Londra 2012, Visa si partenerii sai vor oferi sportivilor sponsorizati de Visa, dar si turistilor posibilitatea de a experimenta:    

  • Platile si serviciile mobile Visa: o editie limitata a modelului Samsung GALAXY S III, telefonul Samsung dedicat Jocurilor Olimpice Londra 2012, va fi pusa la dispozitia sportivilor sponsorizati de Visa. Dispozitivul va fi prevazut cu o versiune a aplicatiei de plati mobile Visa payWave de la Visa, adaptata Jocurilor Olimpice. Pentru a efectua plata cumparaturilor, consumatorii trebuie doar sa selecteze pictograma Visa de pe dispozitivul Samsung si sa plaseze telefonul in fata unui terminal de plati contactless. In plus, aplicatia permite utilizatorilor sa isi gestioneze cheltuielile prin verificarea istoricului contului si a soldului in timp real.
  • Platile contactless Visa: aproximativ 37 milioane de carduri Visa de credit, debit si prepaid prevazute cu tehnologia payWave sunt in circulatie in Europa. Cu ajutorul cardurilor contactless, turistii de la Jocurile Olimpice Londra 2012 isi vor putea face cumparaturile la mii de comercianti trecand cardul prin fata terminalului. Cumparaturile sub 20 de lire sterline nu necesita introducerea codului PIN. Visa Europe estimeaza ca numarul cardurilor Visa payWave aflate in circulatie in Europa va depasi 50 de milioane pana la sfarsitul anului 2012. 
  • Locatii comerciale contactless: pana la inceperea Jocurilor, peste 140.000 de terminale contactless din Marea Britanie vor accepta carduri si telefoane care incorporeaza tehnologia Visa PayWave, printre care 5.000 de taxiuri londoneze si 3.000 puncte de vanzare din locatiile Jocurilor Olimpice. 
  • Carduri Visa prepaid: pe teritoriul Marii Britanii vor fi puse in vanzare carduri Visa prepaid dedicate Jocurilor Olimpice, care vor permite turistilor din Londra sa beneficieze de confortul si securitatea platilor Visa, sa petreaca mai putin timp asteptand la cozi si mai mult timp bucurandu-se de Jocuri.

  • Visa Mobile Prepaid: pe durata Jocurilor Londra 2012, Visa Inc. isi va prezenta si cel mai nou produs - Visa Mobile Prepaid - primul produs Visa avand la baza un telefon mobil care ofera consumatorilor din tarile emergente un cont de plati caracterizat de standarde inalte de securitate, fiabilitate si interoperabilitate globala. Prin accesarea contului Visa Mobile Prepaid de pe telefonul mobil, consumatorii pot primi si expedia bani in strainatate, pot plati facturi, pot cumpara minute si pot accesa bancomatele Visa.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: