Petitie la Bruxelles. Sa se modifice legea creditelor bancare pentru toti romanii

Data publicarii: 25-07-2012 | Finante-Banci

Petitia, adresata presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, vrea sa atraga atentia organismelor europene asupra unor practici din Romania ce nu au fost incluse in raportul dur pe justitie aprobat saptamana trecuta.

Printre problemele principale pentru care se cere atentia CE se numara si necesitatea de a modifica legea de aprobare si modificare a OUG 50/2010, lege prin care ordonanta si-a pierdut complet sensul initial, din moment ce s-a decis ca aceasta sa nu se aplice si creditelor in derulare. Cererea vine dupa ce CJUE a hotarat recent ca OUG 50 nu incalca normele comunitare prin extinderea asupra creditelor in derulare, incalcarea dreptului european fiind argumentul cu care bancherii, Banca Nationala a Romaniei, Fondul Monetar International si, in cele din urma, Guvernul Boc au dictat Parlamentului sa modifice in mod esential legea.

Petitia vrea sa atraga atentia CE si asupra parcticilor din sistemul bancar, unde cele mai multe banci care au pierdut procese si impotriva carora s-au dictat sentinte cu titlu executoriu sau chiar definitive pentru abuzuri in contractele de credit refuza sa le puna in aplicare.

Integral pe Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: