30 noiembrie va fi zi libera pentru angajati

Data publicarii: 25-07-2012 | HR/Cariere

Angajatii romani vor avea parte de inca o zi libera, dupa ce si ziua de 30 noiembrie a fost declarata sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Codul muncii a fost modificat printr-o lege publicata marti. Noile reglementari intra in vigoare la trei zile de la publicarea lor, ceea ce inseamna ca ziua de 30 noiembrie va fi libera chiar din acest an.

Codul muncii a fost modificat prin Legea nr. 147/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 509, din 24 iulie 2012.

Actul normativ completeaza art. 139 din Codul muncii, care prevede zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Astfel, prin aceasta modificare, la lista celor 11 zilele libere pe care le aveau in prezent angajatii este adaugata si data de "30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei". Noile prevederi vor intra in vigoare in 27 iulie, ceea ce inseamna ca salariatii ar trebui sa beneficieze de liber in 30 noiembrie incepand chiar din acest an.

Legea de modificare a Codului muncii a fost adoptata la finalul lunii iunie de catre deputati cu 236 de voturi "pentru" , 10 "impotriva" si 2 abtineri, dupa ce Senatul o adoptase tacit in noiembrie.

Integral in Avocatnet.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: