Chinezii investesc un miliard de dolari intr-o centrala energetica la Rovinari

Data publicarii: 25-07-2012 | Economie

Compania chineza China Huadian Engineering Co. va investi peste un miliard de dolari pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari.

China Huadian Engineering Co., una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, investeste peste un miliard de dolari in constructia unei central la Rovinari, investitie care va crea 500 de noi locuri de munca, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Pe 23 iulie a.c., echipa tehnica a companiei chineze a efectuat o vizita la Rovinari pentru a strange date tehnice, urmand ca la finalizarea acestui proces sa fie constituita compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic”, se mentioneaza intr-un comunicat al MECMA.

Noua termocentrala va functiona pe baza de lignit si va fi construita pe amplasamentul a doua blocuri energetice ale Complexului Energetic Rovinari.

Potrivit Ministerului, aceasta investitie va contribui in mod direct la crearea, "intr-una dintre cele mai defavorizate zone, a peste 500 de noi locuri de munca, la care se adauga un numar mare de locuri de munca rezultate din dezvoltarea activitatilor economice indirecte, conexe si din industria pe orizontala”.

"Respectand angajamentele asumate la preluarea mandatului, noua conducere a MECMA a demarat implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte care vizeaza modernizarea si dezvoltarea sistemului energetic”, se mai mentioneaza in comunicat.

Pana in prezent, China Huadian Engineering Co. a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia si are lucrari in desfasurare si in Turcia.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: