Kim Jong-un ar fi casatorit din 2009 si ar avea un copil de doi ani

Data publicarii: 26-07-2012 | Lifestyle

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu numai ca este casatorit, dar are si un copil, potrivit unor informatii difuzate miercuri de agentia nipona de presa Kyodo.

Chonh Song Jang, cercetator-sef la institutul Sejong, un centru de reflectie din Coreea de Sud, a declarat ca exista informatii ca liderul nord-coreean s-a casatorit in 2009 si sotia sa a nascut in 2010. 

Agentia de presa sud-coreeana Yonhap a anuntat miercuri, citand televiziunea nord-coreeana, ca seful statului nord-coreean, Kim Jong-un, ajuns la putere dupa decesul tatalui sau Kim Jong-il in decembrie anul trecut, este casatorit. Conform televiziunii nord-coreene, acesta a participat la inaugurarea unui parc de distractii impreuna cu sotia sa, prezentata doar ca Ri Sol-ju. 

Potrivit cercetatorului sud-coreean citat de Kyodo, sotia lui Kim Jong-un are 27 de ani si a absolvit universitatea Kim Ir-sen din Phenian, de origine fiind din Chongjin, in nord-estul Republicii Populare Democrate Coreene /RPDC, Coreea de Nord/. 

Conform ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, citat de agentia de presa rusa Ria Novosti, femeia provine dintr-o familie de profesori si doctori. 

Tanara a mai aparut alaturi de Kim Jong-un la 5 iulie, in timpul unui concert, apoi la 8 iulie, in cursul unei vizite la mausoleul lui Kim Ir-sen. 

Televiziunea nord-coreeana a anuntat doar ca: 'Maresalul Kim Jong-un a asistat la ceremonia de inaugurare a parcului de distractii Rungna impreuna cu sotia sa, tovarasa Ri Sol-ju'. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: