Varful crizei nu a fost atins. Este posibila o noua recesiune in Romania - manageri

Data publicarii: 26-07-2012 | Afaceri

Majoritatea managerilor romani estimeaza ca varful crizei nu a fost atins, iar mai mult de 50% vad posibila o noua recesiune in Romania, cel mai mare risc fiind considerat cursul de schimb, in contextul devalorizarii semnificative a monedei nationale din ultimul timp, potrivit Roland Berger.

Concluziile reies din cel mai recent studiu Roland Berger Strategy Consultants care reflecta modul in care managerii percep criza datoriilor suverane si efectele acesteia asupra accesului la finantare si economiei reale. Rezultatele studiului din Romania, realizat in zece tari din Europa, sunt prezentate comparativ cu cele din Germania.

Astfel, daca managerii germani tind sa fie mai optimisti, cei romani se asteapta la un impact major al crizei datoriilor publice asupra economiei noastre. 80% dintre managerii romani intervievati estimeaza ca varful crizei inca nu a fost atins. In acelasi timp, asteptarile privind economia romaneasca raman moderate, majoritatea estimand o crestere PIB de 1%-2% in 2013 - nivel mai scazut decat in Germania.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: