BT a incheiat o noua conventie cu APIA, pentru sustinerea agricultorilor

Data publicarii: 26-07-2012 | Finante-Banci

Banca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au semnat o noua conventie pentru plata in avans a subventiilor aferente Schemei unice de plata pe suprafata (SAPS), pentru 2012. Parteneriatul dintre cele doua institutii este astfel consolidat, obiectivul fiind sustinerea agricultorilor intreprinzatori. 

La initiativa Bancii Transilvania, anul acesta valoarea creditului poate fi de pana la 90% din suma subventiei aferente suprafetei detinute, fata de 80%, cat era pana acum. De asemenea, si in acest an clientii BT beneficiaza de garantarea creditelor, datorita colaborarii pe care BT o are cu Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN (FGCR), precum si cu Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

 Pentru ca sezonul agricol este in plina desfasurare, BT pune la dispozitia fermierilor o gama variata de credite. Acestea au ca destinatie capitalul de lucru - pentru infiintarea si intretinerea culturilor vegetale, construirea de depozite/silozuri, respectiv achizitionarea de utilaje agricole sau de terenuri agricole. 

Banca Transilvania crede in potentialul agriculturii si, ca banca locala, contribuie permanent la revigorarea activitatii de creditare, sustinand agricultorii intreprinzatori. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: