Statul elen vinde ATEbank, prezenta si in Romania. Piraeus Bank s-a aratat interesata de achizitie

Data publicarii: 26-07-2012 | Finante-Banci

Statul elen va vinde institutia de credit ATEbank, la care detine o participatie de 77%, a declarat, miercuri, un oficial din Ministerul de Finante de la Atena, citat de Wall Street Journal, banca din Grecia anuntand anterior ca a scos la vanzare sucursala locala, ATEbank Romania.

ATEbank detine pachetul majoritar la ATEbank Romania si deruleaza operatiuni pe piata locala a asigurarilor, prin ATE Insurance.  Decizia vanzarii a fost luata marti seara la o intalnire intre ministrul de Finante, Yannis Stournaras, si guvernatorul Bancii Greciei, George Provopoulos.

 "Vanzarea va fi derulata pentru a aduce un beneficiu maxim statului elen", a spus oficialul citat, fara a da detalii referitor la modul in care se va desfasura aceasta.  Banca, un creditor traditional al sectorului agricol, se afla intr-un proces de restructurare pentru a scapa de creditele neperformante si de ubsidiarele neprofitabile.

 Piraeus Bank, a patra mare institutie de credit din Grecia, de asemenea prezenta in Romania, si-a exprimat interesul pentru achizitia ATEbank.

Intregral pe InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: