Harta tarilor aflate in primejdie, daca uniunea monetara se dezbina

Data publicarii: 26-07-2012 | Finante-Banci

Regatul Unit al Marii Britanii este mai vulnerabil decat orice alta natiune din Europa la o inrautatire a crizei din zona euro. Economia britanica ar putea ajunge extrem de afectata de o posibila dezbinare a uniunii monetare, tot mai vehiculata in ultima vreme, scrie coditianul Daily Mail.

Din cauza exporturilor sale masive catre tarile din uniunea monetara si a legaturilor financiar bancare puternice cu aceasta regiune, Marea Britanie se afla in topul clasamentului tarilor expuse la zona euro, intocmit de compania de management de risc Maplecroft.

Marea Britanie se numara printre cele 18 din 169 de natiuni extrem de vulnerabile la expunerile uniunii monetare, urmata apoi de Polonia, Ungaria si Cehia."Impacturile acestori economii include scaderea productiei industriale, pierderea competitivitatii, datoriile suverane”, arata raportul Maplecroft, citat de Daily Mail.

Temerile cu privire la o criza cu drepturi depline in zona euro au aparut pe parcursul acestei saptamani, cand moneda euro si pietele europene au fost lovite de prabusirea finantelor din regiunile iberice si a cresterii costurilor de imprumut pentru Italia si Spania.

Integral pe InCont.ro

Sursa foto: InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: