Estimarile PayPal privind platile mobile, revizuite in crestere: 10 miliarde de dolari pana la finele lui 2012

Data publicarii: 27-07-2012 | Finante-Banci

PayPal si-a revizuit in crestere, de la 7 la 10 miliarde de dolari, estimarile privind platile mobile pe care le va procesa pana la finele lui 2012. 

La inceputul lui 2012, compania aprecia ca volumul platilor mobile realizate prin intermediul PayPal anul acesta  va ajunge la 7 miliarde de dolari, aproape dublu comparativ cu 2011 (4 miliarde de dolari) si in crestere de la 750 milioane de dolari in 2010.

Ne asteptam ca PayPal sa proceseze plati mobile in valoare de 10 miliarde de dolari pana la finalul acestui an, adica un volum cu 150% mai mare decat anul trecut.  David Marcus, Presedinte PayPal

PayPal a comunicat noile estimari privind volumul platilor mobile dupa ce compania - parte a eBay - a inregistrat rezultate financiare trimestriale puternice si a realizat, pentru al treilea trimestru consecutiv, peste jumatate din veniturile sale din operatiuni derulate in afara Statelor Unite.

In ceea ce priveste numarul de utilizatori, PayPal a ajuns la 113,2 milioane de conturi active, cresterea fiind de 13% comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut. Pe de alta parte, veniturile PayPal au evoluat cu 26% de la an la an, in timp ce volumul total net al platilor realizate prin PayPal a crescut cu 20%, la 34,5 miliarde de dolari. 

PayPal continua sa livreze rezultate financiare solide datorita inovatiilor pe care le implementeaza, a expansiunii internationale si a faptului ca PayPal Mobile continua sa creasca in mod semnificativ peste tot in lume. In plus, compania a continuat sa beneficieze de pe urma adoptarii initiativelor sale in domeniul platilor offline de catre comercianti si consumatori.  

PayPal Here - care le permite micilor comercianti sa accepte plati folosindu-si smartphone-urile - se extinde continuu pe noi piete, fiind acum disponibil pe scara larga in Statele Unite si Hong Kong, inclusiv pentru un numar de peste 300,000 de clienti care au solicitat acest produs imediat dupa ce lansarea sa a fost anuntata.

In ultimii 14 ani, PayPal a devenit principalul brand de plati online prin eforturile de a livra solutii inovatoare micilor afaceri, oferindu-le instrumente cu care sa poata vinde oricui, oriunde si oricand. Suntem entuziasmati sa extindem capacitatile PayPal in sectorul mobil si in retailul offline si sa-i ajutam pe comercianti sa continue sa se dezvolte si sa le ofere clientilor lor cele mai bune servicii, in moduri noi si inovative. David Marcus

PayPal continua sa isi mentina focusul pe inovatie si pe dezvoltarea business-ului in sectorul mobil si offline, la punctele de vanzare. In ultimele luni, compania a anuntat un joint-venture cu SoftBank in Japonia, extinzand PayPal Here pe teritoriul nipon. De asemenea, 16 mari retaileri americani au anuntat deja introducerea platilor prin PayPal in magazinele lor.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: