Au inceput lucrarile la prima otelarie de dupa Revolutie

Data publicarii: 27-07-2012 | Afaceri

Otelaria si laminorul de 150 de milioane de euro din Oltenita vor incepe sa produca din 2014. Investitorul este indian iar fabrica va crea direct 500 de locuri de munca

Compania indiana Transadanube Industries a inceput, luna trecuta, lucrarile la otelaria de 150 de milioane de euro de la Oltenita, potrivit vice-primarului din localitate Florian Cercel. Reprezentantii Transdanube au depus, la Primarie, o notificare in acest sens in 6 iunie. Cercel nu stie mai multe despre ceea ce se intampla pe terenul fostului Combinat Siderurgic Oltenita insa "ar fi auzit” ca acum se sapa la fundatia viitoarei otelarii. "Ne-au notificat pe 6, luna trecuta, ca incep lucrarile la otelarie. De anul trecut, de cand au primit autorizatiile de constructie si de urbanism stiu ca tot ce-au facut e pavilionul administrativ al viitoarei fabrici", afirma oficialul citat.

In luna iunie a anului trecut, italienii au obtinut certificatul de urbanism si autorizatia de constructie pentru un laminor si o otelarie. Timp de un an nu au miscat, insa, nimic. Comunicarea cu reprezentantii Transdanube este aproape inexistenta pentru ca acestia sunt opaci. Nici viceprimarul Oltenitei si nici presedintele Consiliului Judetean Calarasi Raducu Filipescu nu stiu detalii asupra planurilor Transdanube. Filipescu este de parere ca "lucrurile treneaza la Oltenita din cauza incertitudinilor din politica”. Altceva nu mai stie de otelaria si laminorilor indienilor.  Pe de alta parte, Cercel spune ca italienii nu sunt datori sa comunice nimic pentru ca "sunt banii lor acolo”.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: