Ati luat actiuni FACEBOOK cu 38 de dolari? Mai aveti in cont 24 de dolari

Data publicarii: 27-07-2012 | Bursa

Facebook si-a anuntat primele rezultate trimestriale, cea mai mare retea sociala postand pierderi de 157 de milioane de dolari pentru trimestrul al doilea, din cauza compensatiilor platite catre actionari. Valoarea actiunii a coborat de la 38 la 24 de dolari/titlu.

Veniturile au urcat cu 32%, la peste 1,1 miliarde dolari, insa analistii au remarcat ca ritmul de crestere al companiei fondate de Mark Zuckerberg s-a domolit. Numarul de utilizatori a trecut de 950 milioane/luna. Investitorii nu s-au aratat insa foarte incantati: actiunile Facebook, care au debutat cu un pret de 38 dolari la listarea din mai, in cateva zile scazusera sub 30 dolari, pentru ca ieri sa atinga un nou minim, valoarea coborand chiar si sub 24 dolari pentru scurt timp.

Facebook a anuntat si ca numarul de utilizatori care intra macar o data pe luna a ajuns la 955 de milioane, fata de 901 milioane la final de martie. Segmentul de utilizatori care intra pe mobil a crescut cel mai mult: acum sunt lunar 543 milioane, cu 67% peste numarul de la jumatatea lui 2011. Facebook face foarte putini bani din advertisingul pe mobil si a fost intens criticata pentru asta.

Integral inb Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: