Florin Georgescu: Vom avea crestere economica pe primele sase luni

Data publicarii: 27-07-2012 | Economie

Florin Georgescu, Ministrul Finantelor Publice, a anuntat un deficit bugetar de 1,12% din Produsul Intern Brut (PIB) la sfarsitul lunii iunie, precizand ca pentru aceasta luna s-a inregistrat un excedent bugetar de 400 de milioane de lei.

Potrivit Ministrului Finantelor Publice, veniturile la bugetul consolidat s-au incadrat in proiectii, Romania urmand sa aiba crestere economica fata de primele sase luni ale anului trecut.

Toodata, Georgescu apreciaza ca este posibila si iesirea din recesiunea tehnica.

"Veniturile la bugetul consolidat s-au incadrat in proiectii iar discutiile cu expertii creditorilor care mentin previziunea de 1,5% crestere economica, ne indreptatesc sa avem sperante ca si datele economice privind cresterea PIB pe trimestrul doi vor fi pozitive”, a declarat Florin Georgescu, dupa sedinta de Guvern.

Georgescu a mai precizat ca a anuntat misiunea Fondului Monetar International ca deficitul bugetului general consolidat la sase luni s-a inscris in parametrii negociati. O alta tinta atinsa a fost incadrarea anvelopei salariale in nivelul stabilit pentru jumatatea anului.

Misiunea FMI va venit la Bucuresti pe 31 iulie, aceasta urmand sa ramana in tara pana la 14 august 2012.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: