Grupare infractionala care a fraudat peste 100 ATM-uri, destructurata de procurorii DIICOT

Data publicarii: 30-07-2012 | Finante-Banci

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bacau au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale, prejudiciul constatat pana la aceasta data depasind suma de 250 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri AGERPRES, in acest caz s-a retinut ca gruparea infractionala era constituita din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacau, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedita la nivelul cazuisticii actuale. 

"Invinuitii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confectionat artizanal, introdus in fanta de eliberare a numerarului. In aceasta modalitate, invinuitii au actionat pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Bacau, Brasov, Neamt, Covasna, Sibiu, Constanta si Iasi, devalizand si aducand in stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri", se arata in comunicat. 

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bacau au fost conduse 20 de persoane, fata de care, dupa finalizarea audierilor, se vor dispune masurile legale. 

Destructurarea grupului infractional de catre procurorii DIICOT a fost realizata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau si Directia de Investigatii Criminale - IGPR, iar suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre DOS. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: