TVR 1, lider de audienta cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Data publicarii: 30-07-2012 | Media

Vineri noapte, timp de patru ore, TVR 1 a fost cea mai urmarita televiziune din tara, iar lupta pentru prima medalie a Romaniei a fost vazuta de 1.148.000 de telespectatori

TVR 1 a fost lider de audienta vineri noapte, intre orele 22.59 - 2.48, pe durata transmiterii, in direct din capitala Marii Britanii, a Ceremoniei Oficiale de Deschidere a Jocurilor Olimpice, Londra 2012. Printre cei care au fost prezenti la cel mai fastuos eveniment al planetei s-au numarat membrii Familiei Regale a Regatului Unit al Marii Britanii, sute de sefi de stat, Sir Tim Berners-Lee (creatorul World Wide Web), Michelle Obama, dar si Paul McCartney, Rowan Atkinson (celebrul "Mr. Bean”) sau David Beckham, care a adus flacara olimpica.

Una dintre surprizele serii a fost sosirea Reginei Elisabeta a II-a in ipostaza de "Bond Girl”, facandu-si aparitia, dintr-un elicopter, alaturi de insusi "James Bond” (Daniel Craig).

Festivitatea comentata de de Sorin Hobana si Alina Alexoi a fost urmarita, in medie, de 731.000 de telespectatori, la nivel national, unde TVR 1 a inregistrat un rating mediu de 3,8%  si o cota medie de piata de 20,3% . Postul national a fost lider si la nivel urban si comercial pe durata celor aproape patru ore din noaptea de vineri spre sambata, cat a fost difuzata in direct ceremonia de deschidere a JO 2012.

Ratingul mediu inregistrat de TVR 1 pe acest tronson orar, la nivelul populatiei urbane, a fost de 4,7%, iar cota medie de piata de 22,2% (592.000 de telespectatori), in timp ce la nivelul publicului comercial audienta a fost de 3,7%, iar share-ul de 18,1%.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: