Enache, ProCredit Bank: Evolutia cursului a dus la o crestere a solicitarilor de credite in lei pentru IMM-uri

Data publicarii: 30-07-2012 | Finante-Banci

In ultimele luni s-a sesizat o tendinta mult mai accentuata din partea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) de a solicita credite in lei pe fondul evolutiei cursului de schimb, "o atitudine normala” in conditiile in care firmele mici nu se pot proteja de riscul valutar, a declarat Andreea Enache, directorul diviziei de persoane juridice din cadrul ProCredit Bank, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Aceasta spune ca in primele sase luni ale acestui an creditarea pe segmentul persoanelor juridice a crescut cu 12% la ProCredit Bank, in timp ce structura portofoliului de imprumuturi s-a pastrat in jurul nivelului de 55-60% in lei si restul in euro.

"Pentru creditarea in lei exista lichiditate, iar bancile au dorinta de a finanta in aceasta moneda. Exista totusi si riscuri, pentru ca piata pe moneda locala nu este foarte ofertanta in ceea ce priveste termenele. Finantarea bancilor se face pe termene relativ scurte in lei si atunci si capacitatea noastra de a acorda credite pe termene lungi este limitata, dar pentru moment nu vedem dezechilibre foarte mari”, a precizat Enache.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: