Crin Antonescu: Vom astepta civilizat rezultatele oficiale ale referendumului; vom respecta decizia CCR

Data publicarii: 30-07-2012 | Politica

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat ca va fi asteptat rezultatul oficial al referendumului privind demiterea lui Traian Basescu si ca va fi respectata decizia Curtii Constitutionale a Romaniei.

"Vom astepta cu totii in mod democratic, civilizat rezultatele oficiale de la BEC. Vom astepta si vom respecta cu totii decizia CCR. Vom avea pana la urma un rezultat sau altul la acest referendum", a afirmat Antonescu, duminica, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

El a mai spus ca aceste lucruri sunt "aproape detalii pe langa marele mesaj pe care astazi poporul roman l-a dat si anume ca este un popor care nu mai are ce sa invete in materie de alegeri democratice, de participare democratica de la nimeni''. 

''Daca existau indoieli in noi insine sau in partenerii nostri europeni in legatura cu aceste lucruri ele nu mai au niciun fel de justificare", a mai spus acesta. 

Crin Antonescu le-a multumit romanilor care "prin votul lor au scris o noua pagina frumoasa, mare din istoria Romaniei". 

"Ne vom reintalni cand rezultatele vor fi oficiale. Vom actiona in baza respectului fata de toate deciziile institutiilor prevazute de Constitutie - BEC, CCR, dar ceea ce am castigat in ochii nostri si in ochii altora este indiscutabil si pentru acest lucru va multumesc tuturor, dragi compatrioti", a completat presedintele interimar. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: