Basescu: Daca au inteles lectia data de romani, cei de la USL pot sa-mi fie parteneri

Data publicarii: Astazi, 30-07-2012 | Politica

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, duminica noaptea, ca social-democratii si liberalii pot sa ii fie parteneri daca au invatat "lectia pe care le-au dat-o romanii" la referendum.

"I-as ruga pe liderii USL sa puna mana pe creion si hartie. Fata de acel 49% pe care l-au obtinut la alegerile locale, astazi trebuie sa constate, desigur cu neplacere, ca au intrat cu circa 38 - 39 de procente. Au pierdut vreo zece procente din voturile pe care le-au avut la locale. De aceea, cred ca, daca vor iesi din tipete demagogice, din minciuna si vor intra in dorinta de a consolida in continuare statul roman, de a repara ce au stricat, de a schimba fata hidoasa pe care au aratat-o democratiei, daca se vor decide sa respecte Constitutia, legile tarii si nu isi vor mai permite sa loveasca institutiile statului de drept, in mine vor avea un partener", a afirmat Basescu, la sediul sau de campanie. 

El i-a rugat public pe reprezentantii USL sa inteleaga ca nimeni nu accepta o Romanie asa cum ei ar fi vrut s-o "croiasca". 

"Daca au inteles lectia pe care le-au dat-o romanii, pot sa-mi fie parteneri. Daca nu au inteles-o, ii previn de pe acum ca a persevera in ce au facut in perioada de cand au ajuns la putere inseamna lovituri continue date Romaniei. De aceea, acum, astazi, primul meu gand se indreapta catre nevoia de a ne strange si de a vorbi pentru Romania si nu pentru partide. Partidele pe care USL le reprezinta s-au dovedit prin atitudine partide retrograde. Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezinta Romania. Trebuie sa inteleaga ca victoriile prin inselatorie nu pot fi obtinute in Romania", a adaugat Basescu. 

Presedintele suspendat a criticat faptul ca USL i-a impartit pe romani in doua "tabere". 

Basescu a subliniat in declaratia sa faptul ca BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumului. 

"Asta inseamna ca romanii au ales. Au ales pentru o Romanie constitutionala, care isi doreste un drum in UE consolidat. (...) Acest vot nu este o victorie a presedintelui Traian Basescu. Este, pentru prima data cand sunt intr-o competitie electorala aparenta, in care votul pentru mine nu a fost o prioritate. Prioritatea a fost votul pentru Romania. Din acest motiv, am cerut electoratului meu sa nu participe la vot", a completat Basescu. 

El a aratat ca in zilele urmatoare vor fi semnale ale partenerilor europeni prin care vor saluta atitudinea romanilor si vor constata ca romanii "au fost deasupra propriei lor clase politice". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: