Carnea de porc se va scumpi. De la 1 august, va creste si pretul painii

Data publicarii: 30-07-2012 | Economie

Carnea de porc se va scumpi in perioada urmatoare, din cauza cresterii preturilor la cereale, estimeaza specialistii din domeniu.

"Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile sunt pe un trend agresiv crescator, inevitabil ori cresti pretul ori intri in faliment - si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, ci se petrece la nivel mondial. Atunci cand inputurile cresc foarte mult, trebuie sa cresti, pentru ca altfel dai faliment", a declarat, vineri, Gabriel Ionescu, coordonator consultanta, la Agro Manager, informeaza Agerpres.

Acesta nu a putut sa faca o estimare cu privire la procentul cu care ar putea creste pretul carnii de porc, insa a precizat ca impactul hranei animalului poate ajunge pana la 70%.

"Mi-e greu sa estimez. Sunt atat de multi factori implicati. Aici s-a spus ca impactul mancarii poate merge pana la 70% - poate mai putin, 50 - 60%, dar este un impact major. Mancarea decide evolutia pretului. Mancarea se regaseste si in pretul purcelusului care este cumparat de fermele de ingrasare, dar se regaseste si in ingrasarea propriu-zisa. Pretul cerealelor a crescut cu 50%, chiar cu 100% in unele cazuri, deci, inevitabil, se va regasi si in evolutia pretului la carnea de porc", a explicat specialistul.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: