Societe Generale a realizat in trimestrul al doilea un profit de 433 milioane euro

Data publicarii: 02-08-2012 | Finante-Banci

Societe Generale (SocGen), a doua mare banca franceza, prezenta si in Romania prin BRD, a raportat pentru trimestrul al doilea un profit net de 433 milioane euro, cu 42% sub cel din perioada corespunzatoare a anului trecut, dupa amortizarea unor active din Rusia si SUA, transmite Bloomberg. 

Astfel, profitul net al institutiei de credit a scazut de la 747 milioane euro la 433 milioane euro, in timp ce media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un rezultat de 695 milioane euro.

Societe Generale a inregistrat o amortizare de 250 milioane euro a divizie ruse Rosbank si o depreciere de 200 milioane euro a administratorului de active TCW Group din Statele Unite.

Grupul francez isi restrange activele din zona corporate and investment banking, care include si departamentul de tranzactii financiare, si reduce personalul diviziei cu aproximativ 1.600 de angajati, pe fondul efectelor crizei datoriilor de stat din zona euro. Banca a fost afectata de criza de lichiditate de anul trecut si de pierderile suferite in urma restructurarii datoriei de stat a Greciei. Bancile franceze, inclusiv BNP Paribas si Credit Agricole, isi reduc portofoliile de active pe majoritatea pietelor internationale si isi scad expunerea pe obligatiuni guvernamentale.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: