Libra Internet Bank raporteaza profit dupa primele 6 luni, dar la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut

Data publicarii: 02-08-2012 | Finante-Banci

Libra Internet Bank anunta rezultate financiare pozitive la jumatatea anului 2012, continuand evolutia favorabila a bancii care, la finalul anului 2011, a inregistrat rezultate financiare care o situeaza peste media indicatorilor din sistemul bancar. Datele IFRS neauditate arata ca la 30.06.2012 Libra Internet Bank inregistreaza un profit de circa 4 milioane lei (n.r. fata de 9,15 milioane de lei in aceeasi perioada in 2012 ). La jumatatea anului 2012 valoarea activelor bancii este de aproximativ 652 milioane lei, depasind valoarea totala a activelor de la finele anului trecut (645,48 milioane lei).

Rentabilitatea activelor Libra Internet Bank (ROA) este de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situeaza la 5% la jumatatea acestui an. La sfarsitul anului 2011, Libra Internet Bank s-a pozitionat cu mult peste media inregistrata in sistemul bancar din Romania (ROA 0,14%, ROE 1,3%), banca avand la acea data un grad de rentabilitate a activelor de 4,4% si o rentabilitate a capitalurilor proprii de 18%. 

Cu un nivel confortabil al solvabilitatii, de 18,8%, comparabil cu cel din 2011 (18,53%), Libra Internet Bank a stabilit si un raport echilibrat intre creditele acordate si depozitele atrase de la clientii nebancari, la nivelul de 106% la jumatatea anului 2012. 

La sfarsitul anului 2011, profitul Libra Internet Bank conform standardelor IFRS a fost de 28,38 milioane lei, de aproape 3 ori mai mare (280%) fata de 2010, iar valoarea activelor (645,48 milioane lei) a fost cu 10% mai mare decat in 2010. 

Portofoliul de clienti al Libra Internet Bank inregistreaza o imbunatatire calitativa si cantitativa pe segmentul profesiilor liberale si al companiilor, banca orientandu-se si catre companiile mari, pentru care a creat divizia dedicata Large Corporate.

Libra Internet Bank si-a continuat dezvoltarea retelei teritoriale, avand in prezent 29 de sucursale, din care 2 inaugurate in 2012 (Targu Mures si Camil Ressu - Bucuresti) si 4 deschise in 2011 in Cluj, Timisoara, Bucuresti (Ion Mihalache) si Afumati (China Town).

Emil Bituleanu, Presedinte Libra Internet Bank, a declarat: "Rezultatele financiare excelente sunt un indicator concret ca ne indreptam in directia potrivita. Evolutia bancii in 2010, dar mai ales rezultatele financiare pozitive din 2011 si primul semestru din 2012 ne-au validat deciziile strategice pe termen mediu si lung. Libra Internet Bank s-a adaptat noului context economic si a anticipat corect evolutia pietei. Am simplificat si eficientizat procesele operationale si onoram nevoile clientilor prin produse si servicii inovative, bazate pe aplicatii online. Suntem convinsi ca dezvoltarea tehnologica va aduce cu sine o schimbare de paradigma in banking-ul modern, iar Libra Internet Bank se numara printre pionerii acestei abordari in Romania, prin servicii ca Acces Investigator sau LibraPay cu decontare in ziua tranzactiei.”

Pentru 2012, planurile bancii vizeaza mentinerea unei cresteri moderate a portofoliului de credite, mentinerea profitului operational si a controlului riscului de credit. De asemenea, Libra Internet Bank intentioneaza sa finalizeze procesul de rebranding, sa se concentreze pe o extindere teritoriala prudenta si sa accentueze dezvoltarea de servicii si produse bancare inovative, bazate pe aplicatii online.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: