Victor Ponta: Decizia CCR este corecta; Guvernul o va respecta intru totul

Data publicarii: 03-08-2012 | Politica

Guvernul a luat act de anuntul Curtii Constitutionale privind referendumul desfasurat pe 29 iulie si se va reuni vineri ca sa ia masurile executive necesare pentru punerea in aplicare a solicitarilor venite din partea CCR.

"Consideram ca este o decizie corecta si anuntam intentia Guvernului de a respecta intru totul aceasta decizie, la fel cum respectam si angajamentul civic si mobilizarea exemplara de care au dat dovada romanii, in momentul in care mecanismele si procedurile democratice le-au cerut sa-si faca auzita vocea, prin intermediul votului", afirma premierul Victor Ponta, intr-o declaratie transmisa joi AGERPRES. 

Premierul a subliniat ca Executivul respecta optiunile tuturor romanilor si a dat asigurari partenerilor externi ca institutiile democratice isi pastreaza independenta si nu vor fi afectate de disputele cu caracter politic. 

In acest sens, Victor Ponta a precizat ca Guvernul se va abtine, in perioada urmatoare, de la orice forma de comentariu politic referitor la aceasta decizie, pentru a nu interfera in niciun fel in decizia care trebuie sa fie luata, in septembrie, de Curtea Constitutionala. 

"Activitatea Guvernului Romaniei va continua neperturbata de efectele acestei decizii. Ne concentram in aceasta perioada asupra discutiilor cu reprezentantii delegatiei FMI aflate la Bucuresti si in special asupra discutarii celui mai bun mod de a implementa propunerile noastre privind plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro si eliminarea CAS pentru firmele care angajeaza someri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu conditia mentinerii slujbelor pentru inca un an", a sustinut premierul in declaratia transmisa AGERPRES. 

De asemenea, premierul Victor Ponta le-a solicitat partilor implicate in actualul conflict politic sa se abtina de la orice forma de presiune publica sau directa la adresa Curtii Constitutionale sau la adresa unor judecatori ai acestei institutii. 

"Guvernul Romaniei se va reuni, in cursul zilei de maine, pentru a lua masurile executive necesare pentru punerea in aplicare a solicitarilor venite din partea Curtii Constitutionale. Vor avea loc chiar maine, la ora 12,00, la Guvern, discutii cu toate institutiile responsabile in actualizarea listelor electorale si va fi realizat acest proces in deplina transparenta si legalitate", a mai spus Ponta. 

Curtea Constitutionala a Romaniei a solicitat Guvernului ca pana la data de 31 august sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: