Antonescu: Amanarea deciziei CCR are la origine convingerea ca in procesul democratic conteaza fiecare vot

Data publicarii: 03-08-2012 | Politica

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, ca amanarea unei decizii in cazul referendumului are la origine convingerea Curtii Constitutionale ca in procesul democratic conteaza fiecare vot.

"Am luat act de decizia Curtii, chiar daca ea inseamna, practic, o amanare neasteptata a verdictului si a punctului final al acestui referendum. Cred ca dincolo de respectarea acestei decizii, pe care cu totii am angajat-o, trebuie sa mai constatam un lucru pe care se cuvine sa-l salutam: aceasta amanare are in fond, la originea ei, convingerea Curtii ca in procesul democratic conteaza fiecare vot si conteaza voturile oamenilor reali. Este, cred, in acest fundament de salutat al deciziei Curtii inca o dovada ca democratia are sens numai atunci cand inseamna insumarea exprimarii libere a fiecarui cetatean", a spus Antonescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

El a apreciat si contributia presei la evolutia lucrurile in ceea ce priveste desfasurarea referendumului de duminica trecuta. 

"Cred ca un merit la aceasta evolutie a lucrurilor, evolutie benefica, il are presa, va multumesc pentru acest lucru, il are opinia publica din Romania care, in toate aceste zile, a discutat in termeni responsabili, chiar daca uneori pasionali, despre lucruri care, intr-adevar, ne privesc ca societate, ca indivizi, ca destin. Si iata de ce, inca o data o spun, merita mereu si mereu sa facem in democratie elogiul libertatii de exprimare", a completat Antonescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: