Isarescu: Cursul si-a facut in mare masura datoria. Strainii au vandut titluri de stat de cateva miliarde lei

Data publicarii: 03-08-2012 | Finante-Banci

Cursul si-a facut in mare masura datoria in aceasta perioada, intrucat a mentinut o stabilitate pe piata monetara si la nivelul finantarii deficitului public, a precizat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"In Romania, cursul de schimb a fost mereu o atractie si s-a transformat intr-un fel de indicator bursier. Problema de fond este cea a costurilor cu care se finanteaza datoria publica. Cursul si-a facut datoria pentru ca a mentinut o stabilitate pe piata monetare si la nivelul finantarii deficitului public”, a declarat Isarescu.

Leul s-a depreciat in ultima luna cu 2,7% in fata euro, iar cursul de schimb a depasit nivelul de 4,6 lei/euro. De altfel, la nivelul pietei s-a observat tendinta ca banca centrala a renuntat la sustinerea leului in favoarea dobanzilor, care in ultima perioada au inregistrat o evolutie constanta.

Guvernatorul BNR a spus ca o parte din titlurile de stat detinute de straini au fost vandute si ca valoarea acestora se ridica la cateva miliarde lei.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: