Cursul urca la 4,65 lei/euro si se apropie de maximul istoric

Data publicarii: 03-08-2012 | Finante-Banci

Leul a inceput sa se deprecieze inca de la deschiderea sesiunii, iar cotatiile au depasit 4,64 lei/euro, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat joi ca amana pana in 12 septembrie adoptarea deciziei privind referendumul, cotatiile indreptandu-se astfel spre maximul istoric, de 4,65 lei/euro, potrivit Mediafax.

In debut, euro era cotat in jur de 4,62 lei/euro, sub cotatiile de joi seara, cand schimburile se perfectau in jurul nivelului de 4,63 lei/euro.

In prima ora de transfer cursul a urcat treptat pana la 4,6400 - 4,6430 lei/euro, iar dealerii spun ca banca centrala este prezenta in piata pentru a tempera deprecierea.

Vedeti care este CURSUL VALUTAR afisat de catre casele de schimb ale Bancilor Comerciale, accesand pagina CURS VALUTAR BANCI

"Volume transferate au inceput sa creasca, iar presiunea pe leul va continua", a spus dealerul unei banci.

Curtea Constitutionala a amanat, joi, pana in 12 septembrie, o decizie privind referednumul de demitere a lui Traian Basescu, urmand sa verifice listele electorale, astfel ca tensiunile politice vor continua sa afecteze leul.

Referinta publicata joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat la 4,6097 lei/euro, revenind peste pragul de 4,6 unitati, dupa doar trei zile in care a stat sub acest nivel.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: