Hossu (Cartel Alfa): Ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv, in cazul prabusirii bancilor grecesti

Data publicarii: 06-08-2012 | Finante-Banci

Pentru a face fata consecintelor reprezentate de o eventuala prabusire a bancilor grecesti, ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv incheiat cu organismele financiare internationale, a declarat vineri Bogdan Hossu, presedintele CNS "Cartel ALFA", in urma discutiilor purtate la sediul Fondului Monetar International (FMI) cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene.

"Daca bancile grecesti se vor prabusi, vor exista mai putini bani pe piata, si ca atare ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv incheiat cu organismele financiare internationale. In ceea ce priveste politica fiscala, in discutiile purtate cu reprezentantii Fondului am insistat pe faptul ca e nevoie de implementarea unei politici fiscale in trepte, care sa protejeze micul contribuabil. Simultan, se va lucra la impozitul pe avere, care trebuie sa compenseze - ca valoare - diminuarea fiscalizarii aplicate pe locurile de munca", a afirmat Bogdan Hossu. 

Potrivit acestuia, companiile de stat nu ar trebui privatizate prin vanzare, ci prin atragerea de capital. 

"Vanzarea unei companii de stat pe timp de criza economica este un lucru irational, efectele riscand sa fie la fel de dezastruoase precum in cazul TEPCO Iasi sau al Combinatului Siderurgic Galati. Prima consecinta directa a acestor privatizari a fost diminuarea numarului locurilor de munca, ceea ce a dus automat la cresterea numarului de someri. Ca atare, am devenit tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi migranti", a mai spus presedintele CNS "Cartel ALFA". 

Bogdan Hossu a precizat, totodata, ca Guvernul dispune de sumele de bani necesare pentru sustinerea majorarii salariilor bugetarilor cu 8% in luna decembrie a acestui an, singura conditie amintita de liderul sindical pentru realizarea acestui lucru fiind ca "statul sa gestioneze judicios resursele bugetare de care dispune".

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: