Ce banci straine vor sa fuga din Grecia. Sunt si in Romania

Data publicarii: 06-08-2012 | Finante-Banci


Tot mai multe banci straine iau in considerare optiunea de a pleca din Grecia, scrie editia electronica a publicatiei elene "Kathimerini", potrivit Evz.ro.

Astfel, plecarea institutiilor de creditare straine din Grecia "ia proportii epidemice", spun ziaristii eleni, in conditiile in care recesiunea adanca se prelungeste si exista incertitudini legate de o eventuala iesire a Greciei din zona euro. 

Potrivit unor surse citate de "Kathimerini", proprietarii bancii portugheze Millenium Bank studiaza posibilitatea de a vinde subsidiara locala, desi nu exista pana acum nicio declaratie oficiala in acest sens. Millenium bcp este prezenta si pe piata bancara romaneasca, prin Millenium Bank. 

Pe acelasi drum merg si creditorii ciprioti, Bank of Cyprus si Cyprus Popular Bank, care exploreaza mai multe optiuni: de la vanzarea activitatilor pe care le au in Grecia pana la obtinerea unei autonomii legale astfel incat sa fie ferite de consecintele unei iesiri a Greciei din zona euro. Ambele banci sunt prezente si pe piata romaneasca. Bank of Cyprus are o retea sub acelasi brand, iar Cyprus Popular Bank detine in Romania Marfin Bank. 

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: