Top 50 al celor mai mari mine si zacaminte de aur din lume. Pe ce loc se afla aurul Romaniei

Data publicarii: 06-08-2012 | Finante-Banci

Zacamintele de aur din Romania figureaza intr-o top al celor mai mari mine si zacaminte de metal scump din lume, publicat recent de Natural Resources Holdings. Natural Resources Holdings a realizat un raport ce cuprinde un top 50 al minelor in productie si al zacamintelor neexploatate si care avertizeaza cu privire la reducerea, in urmatorii ani, a rezervelor exploatabile de aur din lume. 

Dintr-o lista initiala de 1.896 de companii, autorii raportului au identificat 212 entitati - publice, private - care detin 439 de zacaminte de aur ce contin fiecare peste un milion de uncii Troy (o uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame), se arata in raportul "Clasamentul minelor si depozitelor de aur 2012”, realizat de NRH Research.

"Scopul nostru este de a identifica zacaminte neexploatate sau mine aflate in productie care detin peste un milion de uncii Troy de resurse in-situ respectand standarde in domeniu, precum CIM NI 43-101, JORC sau SAMREC”, precizeaza autorii raportului. 

Din cele 439 de mine si zacaminte avand fiecare peste un milion de uncii de aur, numai 189 sunt in productie si au ca proprietari companii cu o valoare de piata de peste 1,8 miliarde de dolari.

Integral in GANDUL.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: