Victor Ponta: Sunt de acord cu guvernatorul BNR, pentru calm si dialog in politica

Data publicarii: 08-08-2012 | Finante-Banci

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marti ca este de acord cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a indemnat la calm si dialog in plan politic. Victor Ponta a declarat dupa intalnirea cu guvernatorul BNR si cu ministrul de Finante, Florin Georgescu, ca s-a discutat despre stadiul actual al vizitei celor de la Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala.

"Semnalele sunt importante de stabilitate, de predictibilitate si referitoare la faptul ca, indiferent de ceea ce a fost pana pe 29 iulie, o criza politica, institutiile statului, incepand cu Banca Nationala, functioneaza si isi fac datoria. Si, in plus, numai vorbe de bine despre ministrul de Finante si despre colaborarea dintre Ministerul de Finante si Banca Nationala si sigur ca imi face placere sa aud acest lucru", a spus Ponta. 

Premierul considera ca toate discutiile din aceasta perioada cu partenerii internationali si toate masurile luate pentru combaterea secetei si pentru sprijinirea companiilor care creeaza locuri de munca sunt menite sa redreseze economia nationala. 

El a sustinut ca Guvernul isi face datoria iar membrii lui nu mai intra "in batalii politice" si nu mai raspund la "atacuri politice". 

"Avem foarte multe lucruri de facut in actul de guvernare si sunt convins ca si rezultatele apar", a mai spus primul-ministru. 

Sursa: AGERPRES