ERATA Curtii Constitutionale care SCHIMBA SOARTA REFERENDUMULUI. Ce l-a convins pe Victor Ponta sa se razgandeasca

Data publicarii: 08-08-2012 | Politica

Curtea Constitutionala a trimis luni seara o precizare catre Guvern, prin care arata ca, dintr-o eroare, un paragraf esential nu a fost introdus in decizia luata vineri, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Acest paragraf specifica ce inseamna listele electorale permanente si da peste cap strategia USL de a-i elimina de pe liste pe romanii plecati in strainatate. Probabil ca aceasta "erata" l-a facut pe premierul Victor Ponta sa anunte marti la pranz ca renunta la mini-recensamant si ca cifrele privind listele electorale permanente vor fi furnizate doar de catre institutiile competente.

CCR a solicitat, de asemenea, ca Monitorul Oficial sa publice acest paragraf omis, pentru a deveni oficial, ca parte a deciziei luate vineri. Acest lucru s-a intamplat abia marti, in jurul orelor 17.00.

Paragraful esential care a intors soarta referendumului

Paragraful care a intors soarta referendumului, facandu-l pe Victor Ponta sa anunte astazi ca renunta la mini-recensamantul pentru reactualizarea listelor electorale, este urmatorul: "In speta, insa, sunt aplicabile dispozitiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea presedintelui si ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul".

Integral in Gandul.info