Comision analiza ZERO la creditele oferite de catre Raiffeisen Banca pentru Locuinte in luna august

Data publicarii: 08-08-2012 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) anunta ca nu percepe comision de analiza dosar clientilor care contracteaza un credit cu sau fara avans (credit intermediar sau anticipat) pana la 31 august 2012. 

Astfel, pana la 31 august, clientii RBL vor beneficia de ZERO comision de analiza dosar credit in loc de 1.400 lei, cat era pana in acest moment.

Dobanda la creditul cu avans ZERO este 9,5% pe an fixa la lei, pentru creditul garantat cu ipoteca. Dupa maxim 60 luni, dobanda se reduce de la 9,5% la 4,5%, fixa pe toata perioada de rambursare a creditului. 

"Am ales aceasta perioada de derulare a promotiei deoarece este potrivita pentru diversele lucrari de renovare sau reabilitare a locuintei. Scopul nostru este sa contribuim la sporirea calitatii fondului locativ, sprijinindu-i pe romani sa-si  asigure un confort al locuirii la standarde europene. Milioane de europeni au reusit sa-si imbunatateasca confortul locativ cu produsul de economisire-creditare datorita costurilor foarte mici si a suportului din partea autoritatilor.”, a declarat  Aurelia Cionga, Presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Cum functioneaza creditul fara avans?

Este foarte simplu: clientul care are nevoie acum de bani pentru domeniul locativ, acceseaza un credit ipotecar, fara avans, cu dobanda fixa de 9,5%, iar dupa maxim 5 ani dobanda se reduce la 4,5%, fixa pe toata perioada de rambursare ramasa. 

"Este important  de mentionat  ca dobanzile sunt fixe, la fel si ratele, iar costurile finale pe care clientii nostri le platesc sunt mici." a mai spus  Aurelia Cionga.

Exemplu calcul credit fara avans:

  • Valoare Credit: 100.000 lei
  • Avans minim: 0 lei
  • Perioada de rambursare:  aprox. 11 ani
  • Rata lunara in primele 56 luni cu dobanda de 9,5% fixa la lei: 1.692 lei
  • Rata lunara credit in lei (in urmatoarele 75 luni) cu dobanda fixa de 4,5%: 700 lei
  • Total suma rambursata la finalul perioadei de creditare: 146.825 lei
  • Venit lunar minim pe familie de 2 persoane (fara alte credite): 2.700 lei 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate spre imbunatatirea situatiei locative. Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte pot fi utilizate atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Persoanelor care au nevoie de o finantare imediata si care dispun de un avans de minim 40% din suma de care au nevoie, RBL le ofera un credit ipotecar cu dobanda fixa de 8,5% la lei. La fel ca in cazul Creditului fara avans, dupa maxim 60 luni, dobanda se reduce de la 8,5% la 4,5% pe an, fixa pe toata perioada creditului. 

Comisioanele practicate de RBL pentru creditele cu si fara avans sunt:

  • Comision rambursare anticipata: ZERO (0)
  • Comision deschidere contract de economisire-creditare: 1,2%
  • Comision de administrare anual: 36 lei
  • Comision fix analiza dosar credit (indiferent de valoarea creditului): 0 lei pana la data de 31 august 2012 sau 1.400 lei dupa data de 31 august 2012 - perceput o singura data 

In plus, acei clienti care nu au nevoie de bani imediat si care intentioneaza sa-si imbunatateasca situatia locativa in urmatorii ani, pot semna un contract de economisire-creditare, iar dupa ce economisesc in medie 3-5 ani au posibilitatea de a accesa un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% pe an. In timpul perioadei de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5%.

Comisioanele practicate de RBL pentru acest tip de credit, dupa perioada de economisire, sunt:

  • Comision rambursare anticipata: ZERO (0)
  • Comision deschidere contract de economisire-creditare: 1,2%
  • Comision de administrare anual: 36 lei
  • Comision fix analiza dosar credit: 400 lei - perceput o singura data 

Potrivit actului constitutiv, actionarii RBL sunt Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabisch Hall, care detin fiecare cate 33,324% din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria care detine 33,35% din participatii. Capitalul social este de 131.074.560 lei.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 550 de agentii Raiffeisen Bank si prin partenerii de afaceri. 

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.