Cum au ajuns doi fosti bancheri in topul celor mai mari administratori de bani

Data publicarii: 08-08-2012 | Finante-Banci

Doi fosti bancheri au reusit sa stranga 45 de milioane de lei de la investitori si sa urce in clasamentul celor mai mari zece administratori de active pe o piata unde marile grupuri financiare fac regulile jocului. Cei doi au mizat pe banii clientilor bogati, ai fondurilor de pensii si ai fondurilor de investitii.

Dupa trei ani de functionare, societatea de administrare Atlas Asset Management, controlata de Liviu Arnautu, fost dealer-sef al Emporiki Bank, si condusa din functia de presedinte de Dragos Balaci, fost dealer-sef la ABN Amro (in prezent RBS Bank), a ajuns pe locul al noualea in clasamentul celor mai mari administratori de active de pe piata locala si se lupta cot la cot cu administratori independenti cu traditie precum Cert-invest si Globinvest.

Ascensiunea administratorului in clasament a avut loc in special gratie evolutiei din ultimul an si jumatate, interval in care Atlas AM a reusit sa atraga de la investitori peste 40 de milioane de lei si sa urce astfel de pe ultimul loc pana spre varful clasamentului. Cei mai mari administratori de active sunt Erste Asset Management si Raiffeisen Asset Management, fiecare cu active de peste 3,2 miliarde de lei.

Integral in Ziarul Financiar