Vrancea: Raul Putna a secat pe o portiune de 20 de kilometri

Data publicarii: 10-08-2012 | Mediu

Raul Putna a secat pe o portiunea de circa 20 de kilometri, intre localitatile vrancene Bolotesti si Mircesti, iar alte rauri din Vrancea au atins minime istorice, potrivit datelor furnizate de Societatea de Gospodarire a Apelor.

In perioadele caniculare, raul Putna isi muta albia pe sub pamant, in dreptul localitatii Garoafa, fenomenul fiind cunoscut ca Putna Seaca, insa specialistii spun ca fenomenul nu a fost niciodata atat de accentuat ca in vara aceasta. 

In zona montana, pe raul Zabala, debitul a ramas la o capacitate de 20% din cel normal, iar pe paraul Naruja, in zona Herastrau, apa are un debit de 40%. 

In zona de campie, raul Milcov are doar 2% din debitul normal, in zona comunei Golesti, iar raul Rimna, in zona satului la Groapa Tufei, curge doar la 10% din capacitate. 

Raul Ramnicu Sarat curge, in zona localitatii montane Chiojdeni, cu 5% din debit, iar la Maicanesti, in zona de campie, debitul ajunge la doar 2%. 

'Daca va continua perioada de seceta se va ajunge la sec si pe celelalte rauri', a declarat purtatorul de cuvant al Societatii de Gospodarire a Apelor, Sergiu Mihaila. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: