Prezidentiale in SUA: Obama continua sa conduca in cursa electorala (sondaj nou)

Data publicarii: 10-08-2012 | International

Actualul sef al administratiei americane, Barack Obama, care candideaza pentru un nou mandat prezidential, continua sa conduca in cursa electorala in vederea scrutinului din 6 noiembrie a.c., in timp ce creste numarul alegatorilor care il dezaproba pe rivalul sau republican Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts, potrivit rezultatelor unui sondaj comandat de postul de televiziune CNN.

In prezent, Obama conduce in cursa electorala cu 52% in preferintele alegatorilor. Cu toate ca pentru a treia luna consecutiv il devanseaza pe actualul sef al executivului in privinta fondurilor de campanie colectate, Mitt Romney acumuleaza numai 45% din optiunile de vot ale americanilor. In luna iulie, Obama se bucura de sustinerea a circa 49% dintre alegatori, in timp ce Romney, de 46% dintre optiunile de vot. 

In privinta numarului de alegatori care au o atitudine negativa fata de realegerea lui Obama, procentul acestora nu s-a schimbat foarte mult comparativ cu luna iulie, inregistrand o reducere nesemnificativa de la 44% la 42%. O situatie inversa se remarca in cazul contracandidatului republican, a carui cota negativa a crescut de la 42% la 48%. 

In acest context, CNN subliniaza ca din ce in ce mai multi alegatori considera ca Romney actioneaza in favoarea americanilor bogati si, prin urmare, nu va fi capabil de a imbunatati radical starea economiei tarii. 

Rezulttele sondajului CNN coincid cu datele celorlalte cercetari sociologice efectuate in ultimul timp. 

Ancheta a fost realizata intre 7 si 8 august 2012 pe un esantion reprezentativ de 1.100 de adulti americani.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: